1. Fyll i patientdata och ev kalorimetrivärde
  2. Klicka och välj nutritionsnivå i dropmenyn för att erhålla nutritionsmål
  3. Välj önskad nutritionsform och tillförseltakt i ml per timme. Värdera vätsketillförsel inkl läkemedelsvätska!
  4. Granska erhållen kalori- och proteinmängd i vald nutritionsform och värdera mot nutritionsmålet. Justera vb.
  5. Ersätt kristalloida och kolloida förluster separat.
Datum
Namn
Födelseår Kön
1.Patientdata 2. Nutritionsmål
Upskattad längd (cm) Nutritionsvikt (kg) kcal/kg/d
Ankomstvikt (kg) IBW
BMI (kg/m2) BMI-justerat IBW
Nutrational Risk Score % av kalorimetri kcal/d
Indirekt Kalroimetri (kcal) Nutritionsmål kalkylerat
Nutritionsmål kalorimetri
3. Vätsketillförsel 4. Energitillförsel 5. Proteintillförsel
ml/h ml/d ml/kg/d kcal/d kcal/kg/d g/d g/kg/d
Propofol 20 mg/ml
Nimotop
Läkemedelsinfusioner m glukos 5%
Läkemedelsinfusioner u glukos
LM-dropp m glukos 5%
Kristalloid vätska inkl LM-dropp
Antal/andel av portion kcal/d kcal/kg/d g/d g/kg/d
(Energitillförsel) (Proteintillförsel)
Totalt
BMI-justerat IBW