Quantcast

Om oss - Narkosguiden

Narkosguiden är skriven av specialistläkare i anestesi & intensivvård med mångårig erfarenhet av anestesiarbete. Fakta i handboken är kvalitetsgranskat och godkänt av oberoende specialistläkare i anestesi & intensivvård vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Handboken är utvecklad i samarbete med Mediahuset i Göteborg. Mediahuset har ett brett samarbete med flera specialistföreningar i medicin i Sverige.

För frågor angående annonsering, vänligen kontakta Helen Semmelhofer på helen@mediahuset.se.


Kai KnudsenKai Knudsen, Överläkare, Universitetslektor vid Anestesikliniken Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Mångårig erfarenhet av kliniskt anestesiarbete samt författare till flera läromedel inom anestesi, intensivvård och klinisk toxikologi.


Sophie Lindgren
Sophie Lindgren har arbetat sedan 1999 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset som narkosläkare och disputerade 2007. Sophies avhandling var inriktad på effekterna av endotracheal rensugning vid respiratorisk svikt. Dr Lindgren har sedan 2008 lokalt och nationellt deltagit i förbättringsarbete gällande central kärlaccess. Utöver klinisk tjänstgöring är Sophie handledare för två doktorander och arbetar som lektor på Sahlgrenska Akademin. Dr Lindgren har skrivit kapitlet om Central venacess (CVK) i Narkosguiden.


Per Möller
Per Werner Möller är specialistläkare i anestesi och intensivvård. Han har arbetat som dykarläkare inom Försvarsmakten men också som akutläkare och allmänläkare. Per har varvat kliniskt arbete på AnOPIVA Sahlgrenska med undervisning och föreläsningar för läkare och sjuksköterskor om syra-bas-reglering, vätskebalans och cirkulationsmonitorering. För närvarande har han en forskningstjänst på Inselspital i Bern, Schweiz. Arbetet där handlar om cirkulationsfysiologi med utgångspunkt från Guytons modell för venöst återflöde.


Keta Dalla
Keti Dalla är specialistläkare i anestesi och intensivvård. Hon arbetar deltid vid avdelningen för klinisk fysiologi vid Sahlgrenska Sjukhuset där hon regelbundet genomför ultraljudsundersökningar av hjärtat. Keti har varvat kliniskt arbete på anestesikliniken Sahlgrenska med undervisning och föreläsningar för läkare och sjuksköterskor om ekokardiografi och cirkulationsmonitorering. Keti har även tagit European Diploma i transesofageal ekokardiografi (TEE) och hon arbetar i SSAI programmet för intensivvård 2015-16.


Fredrik bergman Bild
Fredrik Bergman är överläkare i anestesi och intensivvård. DEAA 2001. SSAI-programmet 2007-2009 och som del av programmet, auskulterat på lever-IVA på KCH i London. EDIC 2010. Fredrik har under många år arbetat på SÄS men sedan 2010 arbetar han på CIVA och NIVA på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Fredrik arbetar även som examinator för EDIC 2.


Om du har frågor eller synpunkter på innehållet eller hemsidan får du gärna kontakta oss via detta formulär. Vi uppskattar våra läsares åsikter och tar gärna emot förslag på förändringar eller bara rent allmänt vad du tycker om Narkosguiden.

[ninja_forms_display_form id=1]